Dodir reči
Dobro došli na forum..DODIR REČI

Mesto za odmor i relaksaciju..dobro društvo i mnoštvo različitih tema čine ovaj forum jedinstvenim..

Ako vam je potrebno mesto za opuštanje posle napornog dana, ne tražite dalje..


Da bi ste videli sve teme, odvojite par minuta za registraciju i družite se sa nama..

Delite
Pogledaj prethodnu temuIći dolePogledaj sledeću temu
avatar
Wishmaster
...
...
Muški Posts : 2164
Likes : 78
Join date : 09.10.2016
Age : 42
Location : Srbija
http://dodir-reci.serbianforum.info/

Hardware

taj Pet 14 Okt 2016, 21:40
Zašto računari vremenom rade sve sporije

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sigurno ste se nekad zapitali zašto računari vremenom rade sve sporije.

Računar vam postaje sve sporiji i sporiji. Evo zašto!

Kada ste kupili novi računar, njegova je brzina bila odlična. Razlog je naravno što na njemu gotovo ništa nije instalirano. Ali, kada krenemo instalirati programe, skidati datoteke, surfovati internetom... naš računar postaje sve sporiji.

Dva su glavna razloga zašto s vremenom vaš računar postaje spor, a to su softver i greške na hard disku, kažu tehnički eksperti.

Najveći problem kod hard diska su bagovi u operativnim sustavima, statički elektricitet, nestanci struje, greške u RAM podacima, a kod korisnika Windowsa s vremenom jednostavno dolazi i do propadanja sistema.


Nedostatak radne memorije i mesta na hard disku

Korisnici često na svom računaru instaliraju nepotrebne programe koji im zatrpavaju hard disk i time dovode do usporavanja. Čak i redovno apdejtovanje softvera koji vma je potreban zagušuje računaro.


Što se tiče hard diska, vreme korišćenja mu je ograničeno, pa bi ga s vremenom trebalo i zameniti. On jednostavno, kako stari, počinje raditi sve sporije.

Stoga je puno bolja opcija nova vrsta hard diskova SSD (Solid state hard drives). Puno su brži jer imaju flash memoriju.

Premala količina RAM memorije, kao i manjak mesta na hard disku takođe značajno usporavaju računar. S vremenom programi postaju sve zahtevniji, a internet stranice koje posećujemo sve "teže", pa je i to razlog zašto se nekad brzi računari više ne čine tako brzima.


Antivirusni programi

Antivirusni programi takođe usporavaju brzinu računara, a nisu vam potrebne sve njihove opcije. Stručnjaci kažu kako bi vam puno pomoglo da naučite sigurno surfovati, izbegavati nepoznate datoteke, iskačuće prozore, izbegavati otvaranje linkova sa nepoznatih mail adresa.

I na kraju svaki korisnik treba znati da će rad svog računara pospešiti i redovnim čišćenjem istorije internet pregledanih stranica i internet podataka, pražnjenjem smeća, i proveravanjem programa koji se učitavaju u pozadini nakon određenog vremena.

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]
Pogledaj prethodnu temuNazad na vrhPogledaj sledeću temu
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu